Ще си оближете пръстите НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ прясно мляко - 140 мл. свинска мас - 80

...
Ще си оближете пръстите
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
прясно мляко - 140 мл.
свинска мас - 80
Коментари Харесай

Рецепта за уникални чеснови сиренки с магданоз

Ще си оближете пръстите

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

прясно мляко - 140 мл.

свинска мас - 80 г

краве масло - 20 г

яйце - 1 бр.

извара - 150 г

сирене - към 150 г

брашно - 450 г

мая - 22 г

захар - 1 ч.л.

сол - 2 ч.л.

магданоз - 1/2 връзка

чесън - 1 - 2 скилидки

зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разтворете маята и захарта в леко затопленото прясно мляко. Добавете разтопените мехлем у краве масло и разбъркайте. След това сложете изварата и белтъка на яйцето и още веднъж разбъркайте с телена бъркалка. Сипете брашното със солта и омесете безпрепятствено тесто. Ако е твърдо (зависи от изварата и какъв брой е огромно яйцето/белтъка) тогава сипете още малко мляко.

В противоположния случай, поръсете още малко брашенце. Завийте с чиста забрадка и оставете тестото да почине 30-40 минути. През това време измийте магданоза и откъснете листата. Сложете ги в купа дружно със чесъна, щипка сол и зехтин да ги покрива. Пасирайте и при потребност сипете още малко зехтин. Полученото магданозено песто ще ни служи за намазване на сирените, само че също по този начин може да се постави от него и вътре в тях при пълнежа.

Разделете втасалото тесто на 10 елементи. Оформете топки, сплескайте ги и във всяка сложете късчета сирене и по избор - от магданоза. Съберете краищата и отново оформете топка. Подредете сиренките в тава покрита с хартия за печене. Оставете на топло да бухнат за към 30 мин като отново покриете с чиста забрадка. Намажете сиренките със разрушен с малко вода и олио жълтък.

В средата на всяка отново сложете късче сирене, натискайте във вътрешността, с цел да потъне. Оставете да починат за още 30 минути. Печете на 180 градуса за към 20-25 минути или до златист тен. Оставете питките да изстинат и ги намажете със сместа от магданоз, чесън и зехтин.

Добър вкус!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР